Vierkante foto's

Een niet weg te denken onderdeel van FloraXchange zijn kwalitatieve foto’s van planten. Steeds meer exporteurs gaan de foto’s waarderen en ook rechtstreeks doorzetten naar de eigen webshop. De foto die de kweker aanbiedt wordt in deze gevallen direct getoond aan de eindklant en is dus direct mede bepalend voor een eerste aankoop!

Planten hebben verschillende maten. De ene plant laat zich goed in de lengte fotograferen terwijl de andere plant veel beter gefotografeerd kan worden in de breedte. Op de verschillende webshops worden foto’s om die reden vaak recht en op zijn kant en kris, kras door elkaar getoond. Als alle foto’s van de planten vierkant in de eigen webshop of in de webshop van een exporteur zouden verschijnen ontstaat er een veel rustiger beeld en zal er meer ruimte gebruikt worden om uw plant te tonen.

Om de kweker niet te belasten met het maken van nieuwe fotos hebben wij een handig stuk gereedschap gemaakt waarmee je op een slimme manier een vierkante variant van de productfoto kan genereren. Dit gereedschap kan je eenvoudig en snel gebruiken in FloraXchange. De vierkante foto staat gewoon naast de normale foto's. Deze foto’s worden vervolgens aangeboden aan de exporteurs die hierin geïnteresseerd zijn.

Naast de webshops van de exporteurs, wordt uw eigen aanbod op FloraXchange of in uw eigen webshop ook een stuk fraaier door deze eenvoudige handeling. Ook communicatie zoals de weeklijst en offertes zijn door deze aanpassing gelijk een stuk overzichtelijker. 

Hoe werkt het?

Als u inlogt als kweker en naar de artikelpagina gaat, treft u een nieuwe knop aan ‘Fotos beheren’. U krijgt dan een overzicht te zien van uw artikelen met bijbehorende foto’s. Door simpelweg te klikken kiest u de foto (meest de foto van de losse plant) die u als vierkante foto wilt aanbieden. Het systeem genereert een aantal voorstellen, hierbij worden slimme technieken gebruikt. Klik de foto aan waarbij uw plant vierkant het beste uitkomt en u bent klaar. Een beetje bedreven clicker heeft maar 10 seconden per artikel nodig.